Om Kazuri Scandinavia

smykker med mening

Hos os køber du ikke blot smykker – du køber produkter med en historie, som støtter en god sag.

Vi er en virksomhed hvor unikke fortællinger, skandinavisk design og kvalitet går hånd i hånd til fordel for tidløse produkter af høj kvalitet.

Med respekt for afrikanske håndværkstraditioner, har vi dygtiggjort os i eksklusive smykker og strikketilbehør, hvor man med god samvittighed kan købe nyt og hver dag glæde sig over produkter, der rummer en personlig og hjertevarm fortælling.

 

HÅNDLAVET I KENYA

Hver eneste perle er både trillet og malet i hånden af afrikanske mødre på Kazuris værksted i Kenya. Perlerne er produceret af keramik og brændt ved cirka 1200 grader. Leret kommer hovedsageligt fra Mount Kenya. Mange års erfaring med glasurer, brænding og design gør hvert enkelt smykke ganske unikt.

Til dagligt beskæftiger Kazuri enlige mødre, som hver dag arbejder for at forsørge sig selv og deres børn. Deres løn er således med til at sikre, at deres børn kan starte i skole og modtage undervisning. Som Fair Trade virksomhed er det en essentiel faktor, at kvinderne arbejder under gode forhold til en fair løn.

Hvert år er Kazuri Scandinavia på værkstedet i Nairobi for at designe den kommende kollektion, hvor der arbejdes ud fra tidens mode og tendenser. Med utallige muligheder inden for glasurer og udtryk, kan vi hvert år skabe nye fantastiske udtryk og resultater for et smykke.

 

KAZURIS HISTORIE

I 1975 startede Lady Susan Wood sammen med to kvinder fra lokalområdet et lille keramikværksted bagerst i sin have. Værkstedet lå ved foden af Ngong Hills, på Karen Blixens nedlagte kaffefarm, meget nær Karen Blixens hus. Denne unikke placering har gjort Kazuri til et velbesøgt værksted, hvor turister fra verdens lande har strømmet til, for at opleve de autentiske omgivelser, møde kvinderne og se den spændende produktion.

Det er ingen hemmelighed at Afrika har været hårdt ramt økonomisk efter corona-pandemien. Af selvsamme årsag har Kazuri været nødsaget til at sælge sin dyrebare grund ved Blixens kaffefarm og søge mod en ny lokation for at overleve. Efter mange bump på vejen lykkedes det endelig og Kazuri værkstedet har nu fået en frisk start i nye fine omgivelser tæt på den tidligere lokation. Det nye byggeri fokuserer på bæredygtighed, hvor både gulve og vægge er lavet af genbrugsmaterialer.

 

ENEFORHANDLER I NORDEN

Kazuri Scandinavia er et engrosfirma og eneforhandler af Kazuri i hele Norden. Vores forhandlere er både kunst, galleri- og museumsbutikker, guldsmede samt tøj-, interiør- og brugskunstbutikker. Forhandlerne har en vis geografisk afstand da vi ønsker at opretholde en vis eksklusivitet og ikke overstrømme markedet.

Kollektion af smykker og markører vises til forhandlerne fortrinsvis på messer i Norge, Sverige og Danmark.

Til dagligt har Kazuri Scandinavia adresse midt i Danmark, nemlig i Taulov ved Fredericia. Her har vi et stort showroom hvor hele udvalget kan opleves tæt på. Alle ordre bliver behandlet og sendt herfra. Vi kan derfor imødekomme høj service i forhold til levering.

 

nysgerrig på mere?

Klik på linket nedenfor og se hvordan hver enkelt lille perle bliver til.

SE VIDEO